batrani plimbarePentru unii dintre vârstnici activitățile recreative, mai ales de cele în aer liber reprezintă o modalitate foarte plăcută de relaxare și petrecere a timpului și este una dintre activitățile diverse recomandate persoanelor în vârstă, dar nu numai. Astfel că, plimbările în aer liber sau excursiile au din ce în ce mai mulți adepți.

Ingrijire batrani cu AlzheimerFamilia sau partenerul de viață al unei persoane care suferă de Alzheimer își dorește să se poată ocupa cât mai multă vreme de ea. Cu toate acestea, îngrijirea unui vârstnic care suferă de Alzheimer este o sarcină dificilă, nu trebuie să eziți să cauți ajutor.

Evolutie Alzheimer batraniIncurabilă și în ziua de azi, Alzheimer este o boală care afectează un număr mare de persoane, femei și bărbați, peste tot în lume. În România, conform datelor oferite de Societatea Română Alzheimer, există aproximativ 200.000 de persoane cu această afecțiune din care sunt diagnosticate doar 35.000. Alzheimer este o boală degenerativă care provoacă moartea treptată a celulelor creierului. Însă, dacă știm că această boală afectează memoria, diferitele stadii ale acesteia și semnele precursoare nu sunt chiar atât de cunosute.

Batran rezolva Sudoku, rebus, integrameEste vorba despre un joc, o modalitate de petrecere a timpului liber sau chiar un adevărat hobby pentru unii. Dar este o activitate care necesită reflexie, concentrare, memorie, o tentativă de  a identifica unele indicii sau modele. Din acest motiv, rezolvarea de rebusuri, integrame, labirinturi ori Sudoku au atras atenția oamenilor de știință pentru a afla dacă au efecte benefice și asupra sănătății, mai ales a persoanelor vârstnice. Acestea sunt o parte dintre activitățile recomandate bătrânilor.

Activitati batrani dans, muzicaLa pensie, pentru a lupta contra izolării sau plictiselii, dar chiar și pentru menținerea în formă, muzica și dansul sunt unele dintre cele mai benefice activități recomandate pentru bătrâni. Datorită lor, persoanele în vârstă se pot simți cel mai bine. Au numeroase beneficii asupra sănătății fizice sau mintale care pun la muncă, atât corpul, cât și mintea. Corpul are nevoie de muzică și de dans pentru a-și păstra capacitățile motrice și cognitive.

Subcategorii

Camin Banciu