Activitati batrani dans, muzicaLa pensie, pentru a lupta contra izolării sau plictiselii, dar chiar și pentru menținerea în formă, muzica și dansul sunt unele dintre cele mai benefice activități recomandate pentru bătrâni. Datorită lor, persoanele în vârstă se pot simți cel mai bine. Au numeroase beneficii asupra sănătății fizice sau mintale care pun la muncă, atât corpul, cât și mintea. Corpul are nevoie de muzică și de dans pentru a-și păstra capacitățile motrice și cognitive.

Batrana cu AlzheimerBoala Alzheimer este o maladie degenerativă a creierului, unde se acumulează substanțe chimice anormale responsabile cu o deteriorare progresivă a memoriei și a capacităților intelectuale.

Este vorba despre o maladie neurodegenerativă care poate provoca leziuni în creier. Leziunile ireversibile duc la un declin al funcțiilor cognitive care se folosesc pentru a trata informația și comportamentul.

Boala Alzheimer este cea mai frecventă boală neurodegenerativă la vârstnici. Este vorba despre o boală a creierului care provoacă o degenerescență a celulelor nervoase și moartea lor progresivă. Puțin câte puțin, boala se poate răspândi. Atinge noi zone ale creierului și duce la o pierdere a anumitor funcții cerebrale. Boala este numită neurodegenerativă deoarece duce la o pierdere progresivă a neuronilor. Prevalența sa crește odată cu înaintarea în vârstă.

Persoana in varsta citesteCititul este o activitate ideală pentru persoanele în vârstă care are numeroase beneficii și avantaje. Este o activitate preferată de foarte multă lume, mai ales de cei care sunt mai în vârstă.

Jocuri de societate pentru batraniJocurile de societate reprezintă o sursă de distracție și petrecere a timpului liber pentru multe persoane. Se pot practica în jurul mesei în familie, alături de prieteni și încurajate în căminele de bătrâni. Cu siguranță că toată lumea adoră să se distreze alături de prieteni, dar pentru persoanele în vârstă, acest lucru este mai complicat. Acestea nu au aceleași capacități generale. Este deci necesar să participe la activități pentru întărirea aptitudinilor psihice și mintale.

Practicarea unei activități stimulante pentru creier de-a lungul întregii vieți permite ameliorarea capacităților. Jocurile de societate pentru persoanele în vârstă ajută la evitarea izolării, întrețin funcțiile cognitive și au efecte benefice asupra sănătății acestora.

Înotul este un sport sau o disciplină care s-a bucurat mereu de o excelentă reputație. Accesibil tuturor, chiar și persoanelor mai în vârstă, beneficiile sale nu mai trebuie să fie dovedite. Un sport preventiv și pentru starea de bine, această practică este mai mult decât recomandată.

Persoana in varsta inotandUna din problemele majore ale persoanelor în vârstă este legată de sedentarism, deci de absența activității. Un lucru care poate duce la probleme de sănătate. Din aceste motive, specialiștii încurajează bătrânii să practice sport. Înotul poate fi considerat perfect indicat deoarece le permite persoanelor să își amelioreze în mod durabil condiția fizică.

Camin Banciu