Jocuri de societate pentru batraniUneori, persoanele în vârstă sunt la fel ca și copiii și este nevoie de insitență pentru a-i convinge să iasă din zona de confort. Dacă sugestiile de activități vin din partea unor cadre avizate precum un medic specialist acestea vor fi considerate mai serios decât dacă un membru al familiei este cel care încearcă să convingă vârstinicul să le facă.

Batran folosind retele sociale, videocallPentru persoanele în vârstă, care au după pensionare mai mult timp liber, este esențial să poată avea unele activități recreative interesante, să se întâlnească cu cei dragi sau cu alte persoane de aceeași vârsta și să continue să trăiască și unele experiențe noi.

Și la fel ca în cazul generației mai tinere, rețelele sociale, platformele de socializare sau internetul prezintă o mulțime de avantaje. Platformele de socializare specializate, adaptate vârstei lor, reprezintă o excelentă modalitate de a se deschide lumii și de a scăpa de capcana solitudinii.

Bunici ingrijind, jucandu-se cu nepotiCei mai buni confidenți sau cei mai buni complici, bunicii pot să fie pentru nepoți cei mai buni prieteni și pot juca atât rolul de cei mai buni compagoni, cât și cel al unor figuri pline de experiență în care un copil poate să aibă încredere, cărora le poate încredința secretele sau pot cere sfaturi în anumite privințe mai ales în ceea ce privește unele subiecte mai delicate. Deci, persoanele în vârstă pot partaja cu nepoții cele mai frumoase momente de bucurie și de complicitate.

batrani ingrijire animale de companieSă ai grijă de un animal de companie după ce înaintezi în vârstă? O idee excelentă. Atât pentru moral, cât și pentru mental sau pentru corp.

Un lucru e sigur. Între persoanele în vârstă și animalele de companie există o adevărată poveste de dragoste. Și da, animalele de companie sunt extrem de benefice pentru acestea. Cea mai bună dovadă? Zooterapia – ședințele de activități sau de întâlniri cu animalele care sunt aduse la cei care stau la un cămin de bătrâni.

batrani plimbarePentru unii dintre vârstnici activitățile recreative, mai ales de cele în aer liber reprezintă o modalitate foarte plăcută de relaxare și petrecere a timpului și este una dintre activitățile diverse recomandate persoanelor în vârstă, dar nu numai. Astfel că, plimbările în aer liber sau excursiile au din ce în ce mai mulți adepți.

Camin Banciu